На 31.03.2017 г. се проведе конференция с международно участие на тема "Картиране и оценка на сладководните и морски екосистемни услуги в България"

На 31.03.2017 г. в х-л Метрополитън, гр. София, се проведе конференция с международно участие на тема "Картиране и оценка на сладководните и морски екосистемни услуги в България". Събитието бе организирано в рамките на проект FEMA, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма BG03 "Биологично разнообразие и екосистеми" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Проектът се изпълнява от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН (ИБЕИ-БАН) в партньорство с Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България, Центъра за приложение на спътникови изображения – ReSAC и Клуб "Икономика 2000".

Целта на конференцията бе да се представят напредъка и постигнатите резултати по проекта, да се обмени опит, както и да се идентифицират добрите практики при картиране и оценка на екосистемните услуги.

Прочети още...

Покана за участие/съавторство в книга

Уважаеми колеги,
Като се има предвид вашата съпричастност и изследвания в областта на екосистемните услуги в България, имаме удоволствието да ви изпратим покана за участие в книга с работно заглавие: ЕКОСИСТЕМНИТЕ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ. ПЪРВИ МАЛКИ СТЪПКИ КЪМ ГОЛЕМИЯ СКОК ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Книгата се издава в рамките на проект: "Картиране и оценка на сладководни и морски екосистемни услуги в България", изпълняван по Програма BG03 "Биологично разнообразие и екосистеми" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.


Указания за подготовка и представяне на материали за книгата pdf

На 31.03.2017 г. ще се състои конференция, организирана в рамките на проект FEMA

Имаме удоволствието да съобщим, че в края на месец март 2017 г., в рамките на проекта, организираме конференция с международно участие на тема "Картиране и оценка на сладководните и морски екосистемни услуги в България". Събитието е насрочено за 31 март 2017 г. от 9.30 ч. в хотел Метрополитън, гр. София.

Целта на конференцията е да се представят напредъка и постигнатите резултати по проекта, да се обмени опит, както и да се индентифицират добрите практики при картитране и оценка на екосистемните услуги.

 

Регистрационна форма за участие в конференцията google docs
Дневен ред (програма) на конференцията (версия 29.03.2017) pdf
Бланка за постер в MS PowerPoint документ pdf

В периода 13-17 февруари 2017 г. група от 10 експерти от проекта FEMA посети Норвегия като страна-донор на програмата BG03 "Биоразнообразие и екосистеми"

В периода 13-17 февруари 2017 г. група от 10 експерти от проекта FEMA посети Норвегия като страна-донор на програмата BG03 "Биоразнообразие и екосистеми". В състава на групата пътуваха Васил Василев (RESAC), Венцислав Василев (РЕЦ), Галя Георгиева (ИБЕИ-БАН), Димитър Беров (ИБЕИ-БАН), Дочка Велкова (Клуб Икономика 2000), Лора Стоева (РЕЦ), Спартак Керемидчиев (Клуб Икономика 2000) Стефания Клайн (ИБЕИ-БАН), и Яна Кирилова (Клуб Икономика 2000), Янка Пресолска (ИБЕИ-БАН).

Прочети още...

Търсене

С подкрепата на

logo eaa grants

Програмен оператор